Leerkrachten muziekacademie brengen barok : op zondag 23 oktober om 10.30u nodigt de Academie voor Muziek, Woord en Dans je uit op het eerste leraarsconcert van het schooljaar. Een bijzonder concert, want het klavecimbel dat stad Geel vorig jaar aankocht staat centraal in een programma rond barokmuziek. Kom het zelf beleven en reserveer je kaarten vanaf maandag 3 oktober via info@amwdgeel.be of 014 56 65 80.

De toegangsprijs bedraagt 6 euro, 3 euro als je jonger bent dan 18 jaar en 12 euro per gezin. Voor houders van een vrijetijdspas is de toegang gratis. Een gratis drankje na het concert is in de prijs inbegrepen.
meer info: Academie voor Muziek, Woord en Dans, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

LerarenEXPO: tentoonstelling in de Halle
Geen curator, geen opgelegd thema of een bepaalde kunstdiscipline. De rode draad doorheen deze tentoonstelling is dat de deelnemende kunstenaars les geven aan de Geelse Kunstacademie. Sommigen doen dit al ruim dertig jaar, anderen dan weer heel recent. Bijgevolg biedt de expo een boeiende staalkaart van de grote diversiteit van de docenten. Je kan de expo nog tot 20 november gratis bezoeken in de Halle, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 17u.
meer info: Kunstacademie, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Spelen in St.-Dimpna met Playmobiel
Op woensdag 19 oktober staat de PlayMobiel op het speelplein in Eikevelden in St.-Dimpna. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal en animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom van 14u tot 17u om gratis mee te spelen. Wie geen zin heeft om deel te nemen aan de spelletjes kan zich amuseren met speelgoed en materiaal uit de caravan.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

17 oktober - Werelddag tegen armoede
17 oktober is 'Werelddag van Verzet tegen Armoede'. Op deze dag organiseert SPAAK (Samen Paraat tegen Armoede in de Kempen) een fakkeltocht door de straten van Geel om de armoedeproblematiek in de kijker te zetten. Samenkomst om 18.45u in parochiecentrum St.-Amands, Werft 16. Na de inleiding start omstreeks 19u de fakkeltocht. Om 21u wordt de avond afgesloten met een receptie.
Wil je thuis je solidariteit tonen? Hang dan op maandag 17 oktober een geknoopt wit laken uit je raam. De vzw Al-arm wil je graag een laken lenen als je er geen hebt.
meer info: vzw Al-arm, 014 56 73 13, al-arm.vzw@hotmail.com

Griezelige vrijwilligers gezocht
Op vrijdagavond 28 oktober staat Geel volledig in het thema van Halloween. Die avond vindt een angstaanjagend gezellige streekproducten- en ambachtenmarkt plaats op het marktplein. Daarnaast zullen de winkels griezelig lang openblijven. Zeker de moeite om even af te zakken naar het centrum! De dienst toerisme zoekt vrijwilligers die van 17.30u tot 21u verkleed willen griezelen in de centrumstraten. Interesse? Mail je contactgegevens door naar maarten.vanuytsel@geel.be.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Nog tien vrijwilligers nodig voor seniorenbehoefteonderzoek
Een vierde van de Geelse inwoners is 60 jaar of ouder en dat aantal neemt jaarlijks toe. Geel geeft de senioren een stem met een grootschalig seniorenbehoeftenonderzoek. Dit onderzoek is enkel mogelijk met de hulp van vrijwilligers. Ben je 50-plusser en kan je dit najaar wat tijd vrijmaken? Wil je je graag inzetten om het seniorenbeleid te verbeteren in onze stad? Neem dan contact op met seniorenconsulent May Luyckx om je kandidaat te stellen.
meer info: seniorenconsulent May Luyckx, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Dag en nacht van de Jeugdbeweging
Vrijdag 21 oktober is een hoogdag voor alle jeugdverenigingen in Vlaanderen, dan is het immers 'Dag van de Jeugdbeweging'. Deze dag worden alle leden en leiding van de Geelse jeugdverenigingen in de watten gelegd. Vanaf 7.30u tot 8.30u is iedereen in uniform welkom op de Markt voor een gratis ontbijt.
Maar wat is een dag zonder een nacht? De Geelse Jeugdraad organiseert samen met Jeugdhuis de Bogaard de 'Nacht van de Jeugdbeweging'. Dit jaar met zwoele temperaturen en tropische drankjes. Dus doe je uniform aan, haal die strooien rokjes maar van zolder en kom vanaf 21u naar Jeugdhuis de Bogaard.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be